На пътя Братаница - Велинград на територия на с. Братаница са монтирани необходимите пътни знаци и е положена хоризонтална маркировка. Това съобщават от АПИ във връзка трагедията, при който шофьор с кола на МВР блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека в пазарджишкото село. По-късно то почина.

Нелепо! Нов инцидент на мястото, където полицай уби дете край Пазарджик

От Агенцията уточняват, че непосредствено преди пешеходната пътека е въведена забрана с пътни знаци за изпреварване и в двете посоки, а осовата линия е непрекъсната, информира БТВ. Пътната маркировка на пешеходната пътека е подновена през есента на 2020 г. и е видима през деня. Скоростта на движение в населеното място е ограничена до 50 км/час, съгласно Закона за движение по пътищата, посочват още от АПИ.

​При проверка на място служители на Областното пътно управление в Пазарджик са установили, че действащите нормативни изисквания за осигуряване на безопасност на движението по второкласния път в с. Братаница са спазени.

Днес от 14:30 ще бъде погребана 8-годишната Мони, станала жертва на катастрофата. Тя ще бъде изпратена със шествие, което ще премине през цялото село до местния гробищен парк.

Полицаят, убил дете на пешеходна пътека, е изпреварвал две коли СНИМКИ

Свидетели на инцидента в Братаница твърдят, че линейката се е забавила

Близки на прегазеното дете от полицай блокираха път в Пазарджишко