В ареста в Асеновград ми подхвърлиха хапче, а това може и да беше опит да ме ликвидират. Отчупвайки закуската, от нея падна хапче. Може да беше дрога или отрова. Веднага започнах да тропам и да викам надзирателя. Дойде и лекарят. После описах всичко. Това обяви шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

В качеството му на началник на "Охранителна полиция" в Асеновград Тенев беше задържан през 2021-а и му беше повдигнато обвинение за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси.

След това беше освободен срещу парична гаранция от 10 000 лв. Прокуратурата не поиска той да бъде отстранен от длъжност и затова нямаше пречка да бъде назначен за шеф на столичния КАТ.

Според него хапчето е имало една от двете цели - или да бъде отровен, или става въпрос за дрога, за да бъде очернен. Тенев заяви, че преди 15 дни на вратата му е било намерено устройство, но не пожела да каже какво.

"Какво е хапчето не мога да кажа, защото прокуратурата разследва. Но целта бе или да бъда ликвидиран, или да се каже, че Тенчо Тенев е наркоман", обясни шефът на столичния КАТ пред Нова тв .

Тенев коментира и разбитата схема в ГД "Национална полиция" в София, където е центърът за обработка на снимките от камерите на КАТ.

Схема за пререгистрация на влекачи е ощетила бюджета с над 500 000 лева