Жител на пловдивското село Слатина сподели, че момче било обхванато от едната вълна, заляла населеното място. Според местните стар магазин и спирка са предотвратили човешки жертви.

"Ситуацията при нас е много сложна, като дойдохме - не можехме да стигнем до къщата. Всичко беше наводнено, водата беше до коляно. Имаме лятна кухня, която е пълна с тиня и пясък, банята също. А на първия етаж всички врати и прозорци са счупени. Толкова пясък и тиня не съм виждала през живота си", каза друга жителка.

"Магазинът е върху нашата къща. Вчера дойдоха много хора от селото, близки, познати, военните бяха тук, но днес те стоят на улицата и никой не влиза в двора. Казват, че не ги пускали. 385 лв. са жива подигравка, щетите са много", споделя жената пред България он Еър.

Днес това малко ангелче от Богдан имаше само късче хляб СНИМКИ

Четвъртия ден от началото на наводненията в Карловско стотици местни жители търсят начини да възстановят покъщнината си. По домовете и улиците, потънали в кални наноси работят както местните жители, така военнослужещи, спасителни екипи и десетки доброволци.

На помощ в селата Каравелово, Богдан и Слатина от днес са и строителни компании с тежка техника. За да бъде овладян водният приток, приоритетно се почистват речните корита.

80-годишна жена от Слатина изгуби дома и имуществото си след наводнението