Купонджии притесняват къмпингари край язовир Широка поляна. Често до късните часове на нощта се чува висока музика, имало и изстрели. За това сигнализира читател на GlasNews.

Притеснително е и поведението на някои подрастващи, на видима възраст 9-10 години, които карат АТВ-та край играещи си деца. Сигнали на Спешния телефон 112 са подадени, но реакция – няма.

Ситуацията се развива край красивия водоем, който се намира в Родопите. Край него са разположени около 40-50 каравани, с които хора бягат от града, търсейки спокойствие и чист въздух. В 4-5 от тях обаче са се настанали туристи, които вдигат шумни купони през почивните дни. Поведението им притеснява останалите къмпингуващи.

Минути преди 12 часа през нощта се чули и изстрели, сигнализира наш читател. Той предполага, че те са от огнестрелно оръжие –вероятно газов пистолет.

Сигнал на Спешния телефон е подаден, а по думите на мъжа оттам казват, че ще изпратят екип на МВР, когато имат възможност. Но техен приоритет бил района на Цигов чарк. Горските служители от своя страна казват, че нямат отношение към въпроса.

Полицията все пак пристига на място, но не реагира въобще срещу стрелбата.

Притеснително е и поведението на някои от децата, почиващи край Широка поляна. Според нашия читател част от тях карат АТВ-та в опасна близост край други хлапета. А родителите им не упражняват нужния контрол.

GlasNews продължава да следи случая.

Очаквайте подробности!