В света на спортните залози ще забележим една нова и още по-интересна тенденция – въпреки огромното портфолио и вниманието към невероятно много спортни дисциплини, рано или късно се стига до един много неприятен момент – краят на сезона и изчакването на следващия. Без значение дали искаме или не, обикновено този момент настъпва през лятото. Спортните фенове приемат това като вариант за почивка, но със сигурност ще видим, че има много недоволни почитатели, които биха поискали това да не се случва. Тази година ще забележим, че поне събитията не са никак малко и през лятото ще станем свидетели на един по-различен формат на Евро 2021, а и олимпийските игри ще ни мотивират да се запознаем по-сериозно с новите спортни умения на играчите.

Какво обаче се случва през останалото време, когато любимият спорт е в почивка? А какво да кажем, ако любимият отбор просто не е във форма и меко казано ни разочарова – признаваме, че се случва и на най-верните запалянковци. Точно по тази причина на сцената излизат виртуалните спортове – едно много сериозно и качествено предизвикателство, което доказва, че щом е на спортна тематика, всеки почитател ще се запознае по-подробно с него. Добре, какво са виртуалните спортове? Най-краткият отговор е компютърна симулация на спортно събитие, което е напълно независимо от официалните дисциплини. С други думи, ако пуснете добрата позната игра на FIFA и оставите компютрите да играят едни срещу други, практически гледате виртуален спорт, в който нямате никакво участие.

Защо обаче е новата мания? Виртуалните спортове никога не спират и продължават да ни забавляват по начина, по който най-често искаме, те ни предоставят възможност да гледаме спорт 24/7 и винаги ще има поне едно обещаващо дерби, на което да се насладим. Самите срещи са в рамките на няколко минути и точно както в нормалните спортни дисциплини, веднага предлагат достатъчно възможности за поставянето на спортна прогноза. Ако разгледаме малко по-подробно мнението на анализаторите в пълното ревю на 22bet ще открием разнообразни виртуални дисциплини, както и добри прилежащи пазари към тях.

Впрочем всеки реномиран бранд поддържа доста богата спортна секция, поради простата причина, че винаги има следващ мач, винаги има подходяща възможност, а адреналинът, както и поведението на играчите е все по-близко до реалната дисциплина. Освен това все повече атлети и отбори дават своя лиценз, за да може виртуалните спортове да се усещат като още по-близки и познати на спортните фенове, макар и статистиката да показва, че ако е спорт, просто не можем да бъдем разочаровани.

Ако се чудите как се определя крайния победител, тогава нека насочим вниманието ви към добре познатия генератор на случайни числа. Неговата роля е да бъде електронната форма на добрия стар зар, като никой не може да познае точно какво число ще ни предостави. Ако гледаме виртуален спорт и генераторът е настроен да дава стойности от 1 до 20, то всеки отбор ще има някакви интервали. Да кажем, че по-слабият има числата от 1 до 7, докато по-силният има числата от 8 до 20. При старт на симулацията, двата отбора, двата атлета, а може и да са повече в зависимост от избраната дисциплина, започват състезанието, а генераторът подава числа. Всяко едно число от 1 до 20 се определя като точка за дадения отбор, победител е този, който първи направи 100 точки или повече в зависимост от настройките на играта. Няма как да видим този процес, защото е изключително скучен и затова играта се замества със спорт и красива графика и анимация.

И мнозина го предпочитат, защото забавлението е на високо ниво, можем да гледаме този спорт свободно и без да правим прогнози, поне докато опознаем самия алгоритъм и като цяло ще се насладим на същия спортен адреналин.