Коли са били буквално удавени от бурята, застигнала столицата днес. Това показват снимки, разпространени от граждани в социалната мрежа Facebook.

На кадрите се виждат две паркирани машини, които са попаднали в голямо количество вода, която се събрала на улица с наклон и без изход.

Столичанин алармира, че произшествието е станало в кв. "Редута" на ул. "Боян Магесник" 4.

Кръстовище се напълни с вода, кола се озова посредата СНИМКИ

Бурята в София: вода проникна в движещ се автобус СНИМКИ

"Всяка пролет при всеки проливен дъжд се наводняват по няколко коли. От 20 години насам системното се пускат сигнали, че този участък на улицата (краят й е без изход) се превръща в канал и се нуждае от спешна реконструкция, ремонт и отводнителни канали. Едва сега се започна ремонт на част от улицата, но с изключение на този, най-проблемен участък, за който стана ясно, че отново не  е планиран и за тази година (говорим за участък от има-няма 200 метра)", твърди Явор Николов.

Припомняме, че бурята усложни пътната обстановка в София. По-рано днес падна и градушка, а мълния порази човек в "Младост" 1.

Ледените късове бяха с размерите на орех и първо удариха столичните квартали "Студентски град", "Мусагеница" и части на ж.к. "Младост". Бурята наводни някои улици в квартала.

Очаквайте подробности!

Близо 90 сигнала са подадени след стихията, ударила София

Снимки: Явор Николов

Мълния удари млад мъж в София!

Шофьори откриха как да се спасят от градушката, ударила София СНИМКИ