Зачестяват косвените конфронтации между любителите на красивото. Сблъсъците са задочни, а поводът са цветя, за които едни се грижат, а други просто си взимат - късайки или режейки. Поредната случка е от Пловдив, където мъж сподели история за три  рози и тъгите в очите на едно дете.

Малчуганът сам се грижил за красивите цветя и заслужено им се радвал, чакайки да цъфнат.

"На пръв поглед нищо особено за повечето хора, но не и за едно дете и тъгата в очичките му, като видя. Сади ги, поливаше ги и чакаше с нетърпение да разцъфнат", пише Ангел М. Мъжът споделя и две снимки. Едната е от утринта на 3 юли, а другата от следобеда на същия ден. От кадрите се вижда как три от цветовете липсват.

"Е, сега всичката любов и желание е в нечия "бедна" чаша с вода", констатира пловдивчанинът.

Не краде, само си взема: отново посегнаха на цветя ВИДЕО+СНИМКИ

Случката не оставя хората равнодушни. Някои припознават негодуванието на мъжа. Те сами споделят истории, в които някой реже и скубе растения, за които са полагали грижи. Други откриват позитивното дори и в липсата на розите - някой е бил зарадван с тяхната красота.

Вижте някои от мненията на местните:

"Погледнете го от друга страна, някой е зарадвал любимата си с Вашите рози. Обяснете това на детето, че е било от любов. И съм сигурна, че ще се зарадва", пише Ивет А.

"Аз имам едни лалетата, които съм ги виждал цъфнали само, докато бяха в саксия. Още нецъфнали ги скубят с все листа. Защо бе, хора? Нали в земята е естественото им място. Не си ли давате сметка, че някоя бабичка, леличка или дете се грижи за тях, за да радват всички", отбелязва Николай П.

Джип изчезна в София СНИМКИ

"На мен дори и борчето ми отскубнаха,камо ли за дребните цветя! Хора които нямат съвест!", смята Елена Р.

"Нищо не може да ме учуди вече. Аз също в нашата градина постоянно садя цветя и простите люде от блока тъпчат,развалят, режат, бутат!", отбелязва Мариана Л.

"И при мен цветята ми бяха изкоренени и откраднати, а розите откъснати. Ядосвам се, няма повече да се занимавам, после пак сея и така", отбелязва Мария Т.