Трета седмица Соня Чакърова и Цвети Стоянова и участниците в групата „Защото сме хора“ продължават да оставят храна за нуждаещи се столичани. Правят го не само на „Орлов мост“, но и на много места в София. И не сами. Помагат им хора, фондации от страната и чужбина. Включиха се и известни личности. За някои от тях вече ви разказахме. Помощта не свършва обаче. Всяка вечер в 21.00 часа идват торбичките. Повече от първите дни, с много храна.

Желаещите да помогнат са много. Към каузата се присъдени и журналистът и водещ Ники Кънчев. Снощи той също остави пакети с храна, а младо семейство му благодари и пожела: „Да бъде здрав“.

 В събота отново ще има акция с храна на много места в София.А, ние ще продължаваме да ви показваме лицето на доброто и хората с големи сърца. 

 

Инициативата „Защото сме хора“, освен в София предприе акция за даряване на храна и в Пловдив.  

Днес от 19 часа хранителни продукти за тези в затруднено положение ще бъдат поставени на Централна гара.

Ето и какво написаха организаторите на благородната кауза:

„Стартираме на 22.04.2020. Всеки ден в 19ч. можете да оставяте торбичка с хранителни продукти на парапета на подлеза на Централна гара/от страната на главния вход и автобусната спирка/. В случай, че нямате възможност да дойдете лично, но имате желание да помогнете, може да се свържете с мен на лично съобщение и ще организираме транспортирането на храната.“

След като ви показахме как две момичета създадоха Фейсбук група "Защото сме хора" и оставяха всяка вечер хляб и хранителни продукти на "Орлов мост", с тях се свързаха много хора от страната и чужбина.

Към тях се присъединиха Фондация "Спаси човек", министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, Кубрат Пулев, Самер, който е собственик на арабски ресторант, дарители от чужбина и много други. На всеки пакет с храна има залепен стикер "Не сте сами", а дарителите получават стикер „Голямо сърце". 

 

Не сте сами и да бъдем добри! Кои са хората, които оставят храна в София?

Кои са хората, които оставят нощем храна пред метростанциите в София? ВИДЕО