Заснеха торнадо, преминало през Поморие в събота.

Мощна буря удари Бургаско през вчерашния ден.

Засегнати бяха Бургас, „Слънчев бряг”, Несебър, а Поморие обяви частично бедствено положение. На много места имаше паднали дървета, съборени къщи пострадали хора.

Движението по пътя Асеновград-Смолян вече е пуснато

Поморие е без ток след силната буря, вятърът вдигнал жена

 
Силна буря отнесе покриви на жилищни и селскостопански сгради в района на Девин, Свлачище е затворило пътя от Асеновград към Смолян. Щети има и в района на Гоце Делчев.

Предупреждение за бурен вятър е в сила за цялата страна в неделя – 18 септември.

В повечето области е обявен жълт код за пориви на вятъра до 85-90 километра в час. В Северна и Североизточна България предупреждението е от втора степен – оранжев код, за ураганен вятър със скорост над 100 километра в час.

Облачността над страната е променлива.

Силна буря вилня в Бургас, градът е блокиран СНИМКИ+ВИДЕО

Слънцето ще се показва между облаците. Вятърът носи по-студен въздух – максималните температури в страната ще бъдат между 18° и 23°. В София – около  17°, 22° в Пловдив и Варна.

И по нашето Черноморие има предупреждение за силен и бурен вятър. Там облачността също е променлива. Максималните температури ще бъдат между 20° и 24°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

В планините времето не е подходящо за туризъм. Там също вятърът е силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, а на 2000 метра – около 4°.

Тази нощ силата на вятъра ще отслабне. Времето в понеделник ще бъде с променлива облачност и хладно. Следобед – пак заоблачаване и усилване на вятъра.

 

Видео: Нова телевизия