Градът, в който блоковете са молове през последната година порасна с още нови площи. Пазаруването е част от преживяването по време на всяко пътуване. Независимо дали сте в чужбина или в град от България, отделяте поне малко време, за да видите какво предлагат местните магазини или молове.

Има едно градче в Германия обаче, което може да ви изненада с това, което може да намерите в него, споделят читатели на GlasNews.bg. Град от магазини на световните луксозни марки се намира в немския Мецинген.

Armani, Bottega Veneta, Dolce & Gabbana, Etro, Gucci, Levi’s, Boss и Tommy Hilfiger са само малка част от обектите, в които се продава отлична селекция от продукти с цени, намалени с до 70 процента през цялата година.

Живописният град Мецинген, който се намира на 30 км южно от Щутгарт и на около два часа от Франкфурт, Мюнхен и Цюрих, е едно от най-успешните места за производство на фабрики в Европа с приблизително четири милиона посетители от 185 страни всяка година. Именно там е базиран Outletcity Metzingen.

Причината за успеха му се крие в традиционното минало на града като център на текстилната индустрия и роден град на Хуго Бос.

Въпреки това, Мецинген предлага още много неща. Малкият град с неговия исторически център, който си заслужава да се види, съчетан с модерна наградена архитектура, е вграден в биосферна зона и предлага голям брой туристически атракции. Вековна традиция на отглеждане на грозде и първокласен кетъринг канят посетителите да останат. От италиански ресторант в модерен стъклен куб до домашно готвене в рустикална атмосфера, Мецинген има с какво да ви изненада.

Влак свързва Мецинген с центъра на Щутгарт, а разстоянието от аутлета до гарата в градчето е около 10-15 минути пеша. В града има център за деца на  възраст от 3 до 12 години, а страните извън ЕС получават документ, с който възстановяват местния данък добавена стойност на място.

Немското търговско селище Outletcity Metzingen се очертава като новия магазин номер едно сред икономически най-успешните в Европа, сочи наскоро публикуван доклад от Outlet Center Performance Report Europe (OCPRE).

С оценка 1,61 Outletcity Metzingen заменя предишния победител в McArthur Glen Designer Outlet, в град Рурмонд, Нидерландия.

Проучването посочва, че центърът е оглавил списъка на най-добрите аутлет центрове в Германия.

През последните две години аутлетът в Мецинген е увеличил търговските си площи с 25%.