Ресторантьори и служители на заведенията излизат утре  на протест в Пловдив, за да поискат оставките ва вътрешния министър Иван Демерджиев, главния секретар Петьр Тодоров и директора на пловдивската полиция Васил Костадинов. Протестът е под надслов "Няма да търпим", а причината е скандалната акция в пловдивската дискотека "Bushido" на Гергьовден, когато 400 гости на клуба бяха разсъблечени, обискирани и унижавани от служители на пловдивската полиция. 

Организатори на протеста са Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, а в него ще се включат представители на различни заведения в града. Началото е 11.30 часа в петък (12 май), протестиращите ще се съберат пред сградата на Областната дирекция на полицията на ул. "Княз Богориди". Има информация, че членове на организациите от други градове също ще излязат на протест, предаде TrafficNews.bg

Отивам на протеста пред ОД МВР-Пловдив заради поруганото достойнство на младите

БАЗ и СЗБ заявявиха категоричното си несъгласие с отношението към бранша със заведения за хранене и питейни барове. "Случката с „голите“ обиски в пловдивския клуб „Бушидо“ беше последната капка, която преля чашата на търпението ни. Такъв тормоз над клиенти, персонал и предприемачи не се беше случвал в новата история на страната ни. Нещо повече – никой не пое отговорност за случилото се, а органите на МВР дори се опитаха да ни убедят, че такова поведение е в реда на нещата. Недопустимо е! Няма да търпим!

Ние сме подлагани на множество проверки от различни институции, по време на които са затваряни обектите ни и са тормозени клиентите ни години наред. Такова чудо обаче не бяхме виждали! Затова настояваме за оставките министъра на МВР, главния секретар на МВР и директора на ОД МВР Пловдив!" заявиха от асоциациите.

Те настояват за нормално отношение към бранша. "Не ни е страх от проверки, но искаме те да се случват по нормален начин, съответстващ на статута ни на страна членка на Европейския съюз в 21 век. Няма повече да търпим да ни третират като престъпници. Ние сме предприемачи, които допринасят за брутния вътрешен продукт на България, а служителите и клиентите ни плащат данъци в тази държава!" категорични са ресторантьорите. 

Собственик на "Бушидо": 400 човека бяха унижени, акциите на МВР са целенасочени

Председателят на асоциацията Ричард Алибегов призова граждани, също да подкрепят протеста, защото полицията погази по най- грозен начин правата им и една подобна тенденция е опасна. На брифинга на полицията самият директор Костадинов заяви, че е "публична тайна, че в нощните клубове се разпространява дрога и с цената на известни нарушения, с тези обекти трябва да се работи целенасочено". В прав текст това е заявка, че погазването на правата на гражданите може да продължи в името на някакви персонални ценности и подобни амбиции трябва да бъдат прекратени в зародиш. В противен случай това е най- прекия път към диктатура" предупреждават организаторите. 

Ако няма резултат след протеста в Пловдив, двете БАЗ и СБЗ ще призоват членовете си на национален протест следващата седмица.

В Шесто районно ксероксите работят денонощно, служители пишат жалби със стари датиДнес в Пловдив пристига проверка от Инспектората на МВР

Адв. Екимджиев за обиските "на голо" в Bushido: Брутална милиционерщина

Пловдивската полиция продължава лова на вещици сред клиентите на "Bushido" ВИДЕО