Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев каза, че е възложил на ръководството на "Български пощи" да предложи варианти за ръст на работните заплати.

"Стойността на ваучерите за храна на служителите на "Български пощи" може да бъде увеличена от 60 лв. на 100 лв.", заяви той на среща днес с представители на синдикатите, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията. 

Министър Алексиев посочи, че ще бъдат водени разговори с Българската банка за развитие и с Министерството на финансите, за да бъдат преструктурирани задълженията от 72 млн. лв. на пощенския оператор, така че да отпадне плащането на 8 млн. лв. лихви годишно.

"Български пощи" имат спешна нужда от стабилизиране и преструктуриране, от технологично подновяване и подобряване на условията на труд", каза Христо Алексиев, цитиран от bTV.

Обсъждането на исканията на синдикатите ще продължи следващата седмица.

Служителите на "Български пощи" настояват за 25% увеличение на заплатите и допълнителни ваучери за храна в размер на 40 лева към досегашните 60 лева.

Вчера от Синдикалната федерация на съобщенията към КНСБ предупредиха, че подготвят стачни действия е и възможно пощенските станции да спрат да работят.

Ето колко пари са необходими на тричленно домакинство с дете, за да оцелее