Необходими продукти за тестото:
* 1 кг брашно
* 600 мл топло мляко
* 250 г захар
* 1 опаковка масло
* 2 пакетчета суха мая
* 6 жълтъка
* 200 г стафиди
* 1 ч.л. екстракт ванилия
* 1 ч.л. ромова есенция
* настъргани портокалови и лимонови кори
* 1/2 ч.л. сол
Необходими продукти за ореховия пълнеж:
* 6 белтъка
* 600 г смлени орехи
* 4 с.л. какао
* 200 г пудра захар
Приготвяне на тестото:
Разтворете маята в топлото мляко и добавете 2 с.л. захар. Оставете за около 20 минути. Добавете останалата захар, ваниловата и ромовата есенция, разтопеното масло и солта. Постепенно добавете пресятото брашно и стафидите и разбърквайте около 5 минути до получаване на хомогенна еластична маса. Поставете тестото в голяма форма и го пъхнете в хладилника поне за 12 часа, най-добре за 1 денонощие. Извадете го 30-50 минути преди печенето.
Приготвяне на пълнежа
Разбийте белтъците, докато получите пухкава маса. Добавете орехите, какаото и пудрата захар. Разделете тестото на 4 равни части. Разточете 2 от тях във формата на правоъгълници, изсипете върху тях половината от плънката, навийте всяко парче на руло и след това усучете двете рула. Същото направете и с другите 2 части тесто. Подредете в намазана с мазнина форма и ги намажете със смес от жълтък и 2 супени лъжици мляко. Оставете ги да починат за около час, докато не удвоят обема си. Намажете ги отново с разбит жълтък, посипете със захар и пъхнете във фурната за 40-45 минути при температура 170 градуса.