Продукти, необходими за торта с диаметър 20 см:

За блата:
* 1 пакет бисквити „Орео” с капучино (200 г)
* 30 г разтопено масло

За белия крем:
* 100 г биволско кисело мляко
* 100 г обикновено кисело мляко с висока масленост, не по-малко от 3%
* 200 мл сладкарски сметана, подсладена
* 200 г бял шоколад (шоколадов чипс или цял, натрошен на дребно)
* 1 пакет желатин (фин)

За черния шоколадов крем:
* 150 г черен шоколад (шоколадов чипс или цял шоколад, натрошен на дребно)
* 1 опаковка крем сирене „Филаделфия”
(или друго не солено крем сирене)

Начин на приготвяне:

1. Започваме с блата. Натрошаваме бисквитите на ситно, но не прекалено. Добавяме разтопеното масло и разбъркваме добре. Трябва да се получи мокра смес, която лесно да оформим във форма за торта. Изсипваме сместа във форма с подвижни стени и с помощта на пръстите ни или чаша с равно дъно притискаме, за да се слепят бисквитките. Оставяме да се охлади и стегне в хладилника, докато правим белия крем.

2. В касерола слагаме сметаната да кипне (за тези, които го правят за първи път, това е моментът, когато започва да излиза пара, но все още няма балончета) и махаме от котлона. Към сметаната добавяме белия шоколад и разбъркваме енергично до пълното му усвояване. Към все още гладката смес добавяме и двата вида кисело мляко. (Ако не харесвате биволското мляко, може да го замените с предпочитано от вас такова, но с висока масленост). Отново разбъркваме до гладка хомогенна смес. Разтваряме 1 пакет желатин в чаша със студена вода и изчакваме докато набъбне. Слагаме съд с малко вода на дъното и в купа (или друг съд) разтваряме желатина за около минута. Много е важно купата (съдът) да не докосва водата! Изсипваме вече разтворения желатин в сместа и бъркаме с бъркалка до гладка, хомогенна смес. Готовия крем изсипваме върху вече охладения блат и връщаме в хладилника. 3. Вземаме черния шоколад и го разтапяме на водна баня (принципът е същият като при желатина). След като всички парчета са разтопени, го дърпаме от котлона и изчакваме леко да се охлади. Добавяме крема сиренето и бъркаме с бъркалка до гладка смес. Изсипваме готовия крем във формата, върху белия крем, заглаждаме и отново връщаме в хладилника. Когато и двата крема са напълно стегнали, махаме подвижните страни на формата за торта и украсяваме по желание!
Да ви е сладко!