Необходими продукти за една порция:
* 3 котлета
* 1 сладък картоф
* 1/4 червено зеле
* 1 киви
* 1 зелена ябълка
* 1 малка връзка магданоз
* 1 малка връзка копър
* зехтин, сол и пипер за овкусяване
Начин на приготвяне:
Първо от най-дебелата кожа на котлетите направете чипс. Поставете отрязаната кожа върху добре загрят сух тиган или я сложете във фурна върху хартия за печене, покрийте с друга хартия и я притиснете с нещо тежко, например друга тавичка. Идеята е кожата да не се нагъне и после да се отчупи. Проверявайте я периодично до готовност (трябва да стане твърда).
На добре загрят тиган запечатайте котлета цял – хубаво от всички страни, за няколко минути, докато се зачерви. После го преместете в загрята фурна на около 220-230 градуса и печете 40 минути. Сладкият картоф се нарязва на полумесеци и се пече поръсен с малко зехтин, сол и пипер.
За така нареченото от мен плодово песто, или плодов дресинг, в блендер пасираме плодовете, като обелваме само кивито. Пасира се хубаво заедно с магданоза, копъра и ябълката, прибавяме зехтин, малко сол и пипер. Червеното зеле се запича на загрят тиган, намазваме го с малко зехтин и го запечатваме от всички страни на немного силен огън. Поръсваме с малко сол.
За брускетите омесваме малко брашно със сол, 2-3 лъжички олио и малко хладка вода, може и студена. Като се оформи тестото, разстиламе го и изрязваме формички по желание. Аз предпочитам да са сърчица. Печем с малко зехтин и сол на 180 градуса за няколко минути до готовност.
Когато всичко е готово, нарязваме внимателно котлетите на 3 части, както е показано, и… вкарваме въображението си в чинията.
С тази рецепта спечелих последната кутия на „Мастършеф” преди полуфинала, преди да отпадна, и ви гарантирам, че става страхотно!