Нефтохимик напуска стадион "Лазур" с огромна болка: Искат ни огромен наем, ще домакинстваме в Созопол

Нефтохимик ще домакинства на Созопол Арена през новото първенство, след като не успя да се разбере с Митко Събев за ст.Лазур


Не желаем повече да търпим това разиграване и чрез тази крайна мярка, ясно показва, че е време веднъж завинаги този проблем да бъде решен,  за да може футболът в града да се развива и бургазлии отново да пълнят трибуните, написаха от ръководството на клуба

Нефтохимик ще домакинства през новото първенство в Созопол, съобщиха току-що от клуба. От ръководството на шейховете с болка посочиха, че напускат родния си дом стадион "Лазур", защото наемът, който иска собственика на съоръжението - "Спортс пропърти мениджмънт", офшорка свързана с Митко Събев, е непосилен.

Заради упорството на Митко Събев, Нефтохимик се изнася от Бургас, домакинства в Созопол

"Домакинството на единствения професионален бургаски отбор, на стадион в друг град, идва на фона на наболелия проблем с футболните бази в града. ПФК Нефтохимик не желае повече да търпи това и чрез тази крайна мярка, ясно показва, че е време веднъж завинаги този проблем да бъде решен от съответните местни и/или държавни институции,  за да може футболът в града да се развива и бургазлии отново да пълнят трибуните", написаха от клуба.

Ето цялата декларация на ръководството на ПФК "Нефтохимик Бургас 1962":

Уважаеми привърженици,

Уважаеми бургазлии,

Нефтохимик ще посреща съперниците си през Сезон 2019/2020, във Втора лига, на стадион Созопол.

Решението да се използва съоръжението на Созопол бе взето трудно и с огорчение, но то е резултат от дълги преговори със собствениците на Лазур, в крайна сметка завършили с категоричен отказ за намаляване на наемната цена за стадиона, в размер на 12 хиляди лева без ДДС на мач. Сума, непосилна, а изплащането й би било за сметка на цялостното съществуване на клуба и влияеща пряко върху представянето на отбора.

Домакинството на единствения професионален бургаски отбор, на стадион в друг град, идва на фона на наболелия проблем с футболните бази в града. В този контекст, договорът за едногодишен наем между Нефтохимик и частната фирма собственик на стадиона, единствено би удължил инертното отбягване на същинския проблем.

ПФК Нефтохимик не желае повече да търпи това и чрез тази крайна мярка, ясно показва, че е време веднъж завинаги този проблем да бъде решен от съответните местни и/или държавни институции,  за да може футболът в града да се развива и бургазлии отново да пълнят трибуните.

Напълно сме наясно, че това ще е дълъг и труден процес и най-високата цена ще бъде платена, за пореден път, от привържениците ни.

Поднасяме им своите извинения, както и на цялата бургаска общественост, и ги призоваваме за подкрепа и разбиране!


В категории: Спорт