Първо във Флагман.бг! Бургазлиите Илия и Атанас се разминаха с условни за супер модерна оранжерия, натъпкана с килограми дрога

Илия Бодуров оборудвал дома си със специална техника за отглеждане на наркотици
Тема в развитие
Първо във Флагман.бг! Бургазлиите Илия и Атанас се разминаха с условни за супер модерна оранжерия, натъпкана с килограми дрогаСамо във Флагман.бг! Вълчан Бодуров проговори за ареста с брат си: Нямам нищо общо, просто попаднах на неправилното място в неправилното времеЕто ги бургаските братя, превърнали апартамента си в нарколаборатория (СНИМКИ)Вижте супер модерната наркоферма на братята Вълчан и Илия, разбита в центъра на Бургас, иззети са над 50 кг дрога (СНИМКИ)Разбиха оранжерия за канабис в Бургас (ВИДЕО)


Двамата мъже са арестувани при спецакция, докато разпределят дрогата в хола

Бургазлиите Илия Бодуров и Атанас Симеонов подписаха споразумения и се разминаха с условни присъди по обвинения за държане на наркотици с цел разпространение. Интересното е, че двамата бяха арестувани с особено големи количества – килограми дрога, но българският закон не прави разлика и двамата няма да бъдат пратени в затвора, тъй като до момента са с чисто съдебно минало.

Илия Бодуров получи две присъди – за държане на дрога, която възнамерявал да пласира и за супер модерна наркооранжерия със 66 саксии канабис. Бургазлията се призна за виновен и по двете обвинения, като получи за тях общо наказание от 3 години, което обаче бе отложено с 5-годишен изпитателен срок. Той ще трябва да плати 6 000 лв. глоба и малко над 100 лв. за разноски по делото.

Атанас Симеонов пък се споразумя за 1 година и 8 месеца с 4-годишен изпитателен срок. Той дори се размина без глоба за деянието.

Припомняме, че двамата бяха арестувани при спецакция на 26 юли 2017 г. Тогава маскирани ченгета щурмуваха дома на Илия на ул. „Цар Симеон“ в центъра на Бургас. Полицаите заварили двамата мъже да разпределят дрогата в хола на жилището. Навсякъде около тях имало разхвърляни стебла и изсушена листна маса от канабис. В стаята имало цял чувал с дрога, както и растение в саксия и три лампи. В спалнята пък ченгетата открили 3 буркана с канабис.

Това обаче не било всичко. Разследващите попаднали на цяла стая, превърната в модерна наркооранжерия. В помещението имало 65 саксии с конопени растения с височина от около 200 см. Импровизираната наркоферма била оборудвана със специална техника, като ченгетата иззели: рефлекторни лампи, трансформатори, влагоабсорбатор, вентилатори и климатична система.

На място е арестуван и братът на Илия – Вълчан, който спял в друга част на апартамента по време на акцията. Бургазлията обаче е освободен само след няколко часа, тъй като нямал представа за дейността на брат си и неговия авер. Срещу Вълчан не са повдигнати никакви обвинения.

Първоначално от полицията събщиха, че при операцията са иззети рекордните 52,5 кг дрога. Според експертизата по делото обаче се оказало, че количеството е в пъти по-малко – около 5 кг. Запознати разкриха пред Флагман.бг, че причината за това е, че преди да изследват наркотика, експертите първо трябва да изчистят и изсушат иззетите канабисови растения.

Според съда конфискуваната при акцията дрога е за над 30 000 лв. Разследващи обаче обявиха пред Флагман.бг, че на улицата 5 кг марихуана може да се изтъргува между 50 000 и 100 000 лв, тъй като грамът вървял между 10 и 20 лв.

Парадоксът е, че Илия и Атанас няма да прекарат и ден зад решетките, ако не направят издънка по време на изпитателния срок. Прикованият на инвалидна количка Васил Тончовски обаче ще трябва да влезе в затвора, след като бе арестуван с 50 гр марихуана, от които прави олио, за да изцели болките си. (ВИЖ ТУК)

Сравнението между тези два случая е поредното доказателство за спешната нужда от ремонт на Наказателния кодекс.


В категории: Темида