Дунав (Русе) ще изиграе контролна среща срещу румънския клуб Астра (Гюргево). Мачът ще се състои на 23 март в съседния румънски град и е с начален час 12.30 часа.

Очаква се десетки русенци да посетят Гюргево и да наблюдават своите любимци срещу силния румънски тим.

Отборът на Астра има една титла на Румъния от сезон 2015-2016 г., а предишния е вицешампион и носител на Купата на северната ни съседка. В момента тимът се движи на пето място в първенството на Румъния. На 13 октомври миналата година Дунав гостува на Астра и загуби с 0:2. Това беше и един от първите мачове на русенци под ръководството на Людмил Киров. Дунав получи по един гол през двете полувремена, но след почивката стоеше напълно равностойно и дори на моменти превъзхождаше своя съперник.

От три години насам шефовете на русенския тим се ориентираха за контроли с отбора от Румъния. Нивото на футбола на север от Дунав е по-високо от българското първенство, вложени са повече пари в стадионите. Дунав изигра престижни контроли срещу Астра, Динамо Букурещ и други състави от северната ни съседка, като началото бе поставено по времето на Веселин Великов.

"24 часа"