Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович заяви, че отборът му ще подходи напълно сериозно към домакиството на Дунав от първия кръг в Група Б на втората осмица в първенството. "Смърфовете" са много близо до класиране на бараж за Лига Европа. Мисията може да бъде изпълнена още този уикенд, ако тимът победи русенци, а в същото време Септември (София) загуби от Славия.

Акрапович беше категоричен, че тимът ще търси трите точки и няма да се пази за предстоящия четвъртфинал за Купата на България срещу Етър. "Черно-белите" ще бъдат без наказания Абделхаким Буна, а все още контузия лекува Мустафа Абдулхани. Любимецът на феновете Димитър Илиев вероятно ще остане на пейката. В предни позиции ще стартират Анте Аралица и Един Бахтич.



Дунав ще излезе на "Лаута" с желанието да вземе реванш за загубата с 1:4 на същия сезон по-рано през сезона. Емин Ахмед е контузен, а нигериецът Дамиан Мадуба още няма картотека. Старши треньорът Людмил Киров ще заложи в атака на Исмаил Иса и Ахмед Ахмедов.

"Това са истинските двубои. Всеки мач с Локо е труден. Аз искам да взимаме максимума от всеки двубой. Дано да изненадаме съперника", коментира Киров.

Локомотив е лидер в групата с 35 точки, следван от Славия с 33. Дунав е последен с 20 точки.

Рефер на двубоя в Пловдив ще е Николай Йорданов.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ДУНАВ

Вероятни състави:

ЛОКО ПД (3-5-2): Луков; Петрович, Езе, Везалов; Карагарен, Ангелов, Банович, Умарбаев, Ожболт; Бахтич, Аралица
Старши треньор: Б. Акрапович
ДУНАВ (4-4-2): Макенджиев; Инкоом, М. Ковачев, Динков, Исаевски; С. Ковачев, Попадийн, Станоев, Б. Васев; Ахмедов, Иса
Старши треньор: Л. Киров

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: "Локомотив"
НАЧАЛО: 20:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК