Цигари и алкохол задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Русе.

210 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол и 10 000 къса цигари от различни марки откриха при проверка в района на ГКПП Дунав мост Русе митническите служители от сектор „Борба с наркотрафика“ – звено Русе на отдел „Митническо разузнаване и разследване Дунавска“ в ГД „Митническо разузнаване и разследване“  на Агенция Митници.

На 11 февруари на трасе „Изходящи леки автомобили“ пристига пътнически микробус, пътуващ от България за Белгия и Германия. В микробуса пътували шофьор и трима пътници.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в обособени отделения под пасажерските седалки и в багажното отделение са открити 210 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол – ракия, водка и уиски, облепен с български акцизен бандерол и 500 кутии /10 000 къса/ различни марки цигари, също с български акцизен бандерол.

За алкохола и цигарите не са представени изискуемите документи по ЗАДС за превоз на акцизни стоки. По случая е образувано административнонаказателно производство.