Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен заедно с председателя на Общински съвет-Исперих Даниел Димитров откриха символично Стената на Хан Аспарух в ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих. Това стана в началото на тържеството за патронния празник на училището днес. Стенописът във фоайето на първи етаж в учебното заведение е изработен от родител на възпитаник на гимназията, за което художничката Надя Цанева получи от училищния директор Сали Назиф плакет за 60-годишния юбилей на ПГСС“Хан Аспарух“.

Пред 368-те ученика от учебното заведение и гостите на патронния празник г-н Хюсмен поздрави художничката за жеста към училището със създаването на този шедьовър – символ на учебното заведение. Поздрави и младите хора с празника, като им пожела да бъдат отворени към света, но не само по отношение на грижата за външния си вид, а и чрез постиженията си в учението, за да имат успешна реализация в живота. Областният управител Гюнай Хюсмен се обърна с пожелания за още по-високи постижения и към педагозите и ръководството на училището, както и към бившите учители от гимназията, които присъстваха на тържеството, като си припомни и своите ученически години в това учебно заведение.

Слово за създаването на училището и постиженията на възпитаниците му досега произнесе училищният директор Сали Назиф, след което връчи 161 награди от конкурса „От тук започва България“.

Гости на тържеството бяха и: главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров, представители на Регионалното управление на образованието-Разград и Община Исперих.