Окръжният съд в Русе отложи за 11 февруари делото за убийството на 68-годишната Райме Хасанова от село Голямо Враново.

За престъплението е обвинен 67-годишният Джелял Юсеинов, който може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, информира Кис 13.

Припомняме, че убийството беше извършено вечерта на 11 май 2017 година в дома на възрастната жена, която живеела в края на селото. Според обвинението, Джелял Юсеинов отишъл в къщата на Райме Хасанова, която била вдовица и потърсил физическа близост с нея. След като жената му отказала и го изгонила, той се ядосал и по-късно се върнал в дома й. Хванал я за шията и започнал да я души. Въпреки съпротивата й, той успял да я събори на земята, нанесъл й удари по главата и тялото, след което я удушил.

За причинените неимуществени вреди близките на убитата жена поискаха над 1 милион лева кръвнина. На миналото заседание по делото стана ясно, че се е появил още един наследник на Райме Хасанова, който живее в Турция. Тогава с оглед на обезпечаване на законосъобразността на производството съдът счете, че следва всички доказателства, които свидетелстват за още едно пострадало лице да бъдат представени с лицензиран превод от турски на български език.

На днешното заседание наследникът е бил конституиран като обвинител. Делото продължава на 11 февруари.