Искам да мога да вдигна дъщеря ми Анита, да я преоблека, да я заведа на училище, да й направя закуска, да й направя прическа, да й бъда баща!

Искам, мечтая, вярвам, и няма да се предам, но имам нужда от вашата подкрепа! С този зов за помощ се обръща 41-годишният Росен Валентинов Стефанов, който страда от заболяване на гръбначния стълб, което заплашва да го прикове в инвалидна количка завинаги. До преди две години мъжът води съвсем нормален живот, бил е щастливо женен и горд баща на едно прекрасно момиченце. А днес е самотен баща на легло - напълно безпомощен и зависим от чужда помощ.

Когато Росен е на 12 години лекари установяват, че има неизраснал прешлен Л1, като до преди две години това не е проблем за него и той е здрав и пълноценен човек. Вследствие на годините и на дегеративните промени на гръбначния стълб състоянието му обаче започва да се влошава. Страшната диагноза - Кифоза и полупрешлен на Л1, парализира долните крайници на мъжа.

Всичко започна с една слабост в крайниците и замятане на левия крак. След консултации с различни доктори и бързо прогресиране на болестта, ми беше назначена операция на 21 септември 2017 година. За съжаление, след нея се получи обратен ефект и вместо подобрение настъпи рязко влошаване. В момента прекарвам повечето време от денонощието в леглото, защото не мога да ходя самостоятелно. Състоянието ми се влоши до толкова, че не успявам да отида сам до тоалетната и се налага родителите ми да ме пренасят дотам, разказва 41-годишният мъж.  

Родителите на Росен са плътно до него и му помагат изцяло както в отглеждането на Анита, така и в нормалните ежедневни нужди. 

За съжаление съм напълно негоден и всичко това се случва пред очите на малкото ми момиченце. Много е трудно, дори понякога губя надежда, но не се предавам, защото знам, че трябва да се боря, ако не заради мен, то заради малката ми принцеса, която разчита на тати, споделя самотният баща

Има шанс Росен отново да проходи нормално - след операция в клиника в Турция. За нея са необходими 24 000 евро, но сумата е непосилна за семейството на 41-годишния мъж, като до момента са събрани около 10 000 лева. 

Вярвам, че на Коледа се случват чудеса! Вярвам, че има много добри хора, които ще ми помогнат да стана на краката си и отново да бъда пълноценен човек и баща, казва Росен.

Всеки, който желае да помогне на бащата на малката Анита отново да се изправи на крака, може да го направи на разкритата дарителска сметка:

Fibank

IBAN:BG13FINV91501317235545 - в лева

BIC:FINVBGSF

Росен Валентинов Стефанов