Обвиненият в убийството на Виктория Маринова – Северин Красимиров, застава пред съда на 22 април.

В Окръжния съд в Русе в 10.00 часа е насрочено разпоредителното заседание по делото срещу 21-годишния мъж, пише Монитор.

Северин бе предаден на съд на 19 март т.г., когато бе внесен обвинителният акт след продължило пет месеца разследване, по което работиха окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова. Младият ром ще отговаря пред съда по три обвинения – за извършване на блудство, изнасилване и убийство.

За докладчик по делото е определен съдия Юлиян Стаменов. Съдебният състав ще е разширен – с двама съдии и трима съдебни заседатели. На първото заседание ще стане ясно дали обвиняемият ще се възползва от процедурата на съкратеното съдебно следствие, за да намали присъдата си с една трета. Ако делото тръгне по общия ред с разпит на свидетели, Северин може да лежи зад решетките до края на живота си.

Административният директор и водещ в русенската телевизия ТиВиЕн Виктория Маринова бе открита мъртва на 6 октомври м.г. до крайбрежната алея в Русе. Четири дни след престъплението в Германия бе задържан Северин Красимиров и върнат у нас. Той е единственият обвиняем по делото за извършване на тежкото престъпление. Разследването е установило, че друго лице не е участвало в престъплението, нито пък е било подбудител на Северин. Не са събрани доказателства, че убийството е свързано с професионалните ангажименти на Виктория в телевизията, каквито внушения тръгнаха в първите дни след престъплението.

В хода на разследването е установено, че в нощта преди убийството Северин се е веселил с приятели в ромския квартал „Селеметя“, където е употребил алкохол. Сутринта на 6 октомври е тръгнал пеша да се прибира към дома на леля си в квартал „Тракция“. Срещнал е на крайбрежната алея Виктория, която спортувала, изпитал сексуално влечение и за да сломи съпротивата й, й нанесъл жесток побой. В резултат на тежките травми младата жена е починала.

В хода на разследването 21-годишния мъж е признал за извършените престъпления. В момента той се намира в затвора в Белене.