43-годишен водач в Русе е заловен от полицаи да управлява автомобил с отнета книжка.

Завчера около 23:25 часа в местността „Сухия кладенец“  той е бил спрян за полицейска проверка зад волана на "Фолксваген-Пасат“. Когато униформените му поискали документи за проверка, той не представил свидетелство за управление и при последвала справка в масивите на МВР е станало ясно, че книжката му е отнета заради незаплатени задължения по ЗДВП. По случая е образувано бързо производство за престъпление.

Срещу друг 43-годишен мъж, неправоспособен шофьор, е започнато бързо производство за управление на превозно средство без регистрация.

Вчера около 15 часа в с. Лом Черковна полицейски екип от РУ - Бяла е спрял за проверка мотопед без поставена регистрационна табела, който се е движел по ул. Васил Левски в селото.

Когато са поискали документите на водача, той им предоставил само личната си карта.

Изяснено било, че е 43-годишен жител на селото, който е не правоспособен водач и никога не е имал книжка. Документи за управляваното от него превозно средство мъжът също не е могъл да предостави на контролните органи и при последвала справка за мотопеда с марка „Пиаджо“ е установено, че не е регистриран по надлежният ред.

Случаят е документиран от униформените и материалите са предадени на разследващ полицай, който е образувал срещу 43-годишния мъж бързо производство за престъпление.