За поредна година тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ награди своите изявени спортисти за техните постижения през изминалата година.

Повече от 20 са медалистите от регионални, републикански и международни състезания на възпитаниците на ТСК и техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови. По утвърдена вече традиция, момичетата и момчетата със завоювани призови места в тройката на надпреварите получиха парични поощрения от президента на ТСКРусе доц. д-р Кирил Панайотов. На церемонията провела се в русенско заведение присъстваха старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, ръководителката на Ученическата спортна школа в Русе Мая Петрова и главният експерт към министерството на младежта и спорта в града ни Иван Дончев.

Самият той изрази своето удовлетворение от постигнатите през тази година резултати, но подчерта, че това е само пътят към голямата цел – медал от Олимпиадата в Токио, който да бъде завоюван от русенски щангист.

„Оценката е добра. Идеята беше да имаме максимално много състезатели в националните гарнитури в различните възрастови групи. Имаме седем представители в националните отбори, участие в европейските първенства за кадети и мъже. Взехме си поуки от представянето и вярвам, че успехите тепърва предстоят“, коментира доц. д-р Кирил Панайотов.

През тази година русенската школа имаше двама щангисти, които се представиха изключително добре не само на българският но и международният подиум. Стилян Гроздев завоюва сребро в многобоя на европейското първенство провело се в Букурещ, а Ангел Русев записа отлично постижение на световното първенство за мъже само преди малко повече от месец, когато успя да подобри всички рекорди в неговата възрастова категория.