Хищната хиена на българския попфолк има ново любимо занимание - рисува Божия син и Богородица върху скални късове. За хобито си се похвали самата изпълнителката, която е изключително горда с творбите си, видя HotArena.

Светите изображения са изключително ярки, като Петра залага на цветове, които привличат внимание. Певицата с огромен бюст и слава от 90-те години на миналия век се вдъхновила да рисува върху камъни в навечерието на коледните и новогодишните празници. Нейни приятели я засипаха с предложения да си купят скални късове от нея, макар че тя ги изработва за лично удовлетворение.

Освен визуална красота камъните имат и чудодейна сила на икони, които изцеряват болести. Също така скалните късове пазят дома от беди и нещастия. "Това са моите малки икони върху камъни, които носят радост и благоденствие. Бъдете благословени с тях", коментира Петра по повод големия интерес към изкуството й. Тя се похвали също така, че рисува и по играчки за елхи.

Още преди години Петра тотално промени живота си - напусна в България и заживя в Кипър, изостави кръшни фолкритми и се отдаде на изобразителното изкуство. Изпълнителката рисува предимно с маслени и акрилни бои, като основни персонажи в шедьоврите й са пейзажите и животните. Женските лица също имат сериозно присъствие.

"Част от картините ми показват места, на които съм ходила и са се запечатали в съзнанието ми. Искам хората да видят това, което съм видяла и аз", споделя фолкпевицата. Страстта на Петра към рисуването е от дълги години, но тя така и не я разкриваше публично. В съзнанието на хората тя е позната с провокативните си песни "Хищна хиена", "Котаците и маците", "Командира", "Жената паяк", "Дай една ракия" и други. В активните си певчески години тя приковаваше вниманието и с огромния си бюст, който не спираше да показва в клиповете си. Нейна запазена марка бяха и дрехите с тигрови шарки, които я увековечиха като хиената на българската чалга, пише "България Днес".