42 автомобила от Ретро рали „Марица 2019” посрещнаха в националния курорт Минерални бани.

Ралито се провежда за осма поредна година, като стартът му е в Пловдив на 17 май, а финалът на 19 май в Александруполис. Тази година в ралито участват общо 42 автомобила от които 37 са състезатели и 7 участници са просто фенове извън състезателната програма.

Кметът на община Минерални бани, цялата общинска администрация и много граждани посрещнаха участниците в ралито на паркинга пред общината. Кметът Мюмюн Искендер връчи почетна купа на собственика на спортен автомобил „Остин Спринт” модел 1969 г. Шаап Акташ. Турският бизнесмен е един от големите чуждестранни инвеститори в България. Притежава фабрика за производство въздушни възглавници за тирове. Той е един от основните спонсори на ралито от самото му начало.

Участниците в ралито също връчиха купа и медал на кмета на националния курорт Мюмюн Искендер. Най-малката участничка в ралито е 6-месечната Михаела. Сред ретро колите се открояваха „Кадилак Севиля”, „Порше”, Мерцедеси и Ситроени от различни марки и години. Представени бяха и няколко возила от времето на социализма, а една от големите атракции беше патрулка „Москвич” на Българската Народна Милиция.