Традицията да се пекат цветни ароматни бисквитки за Коледа царува от дълги години. Тези сладки изкушения се отличават от традиционните бисквитки. А това става с помощта на специални подправки и различни методи за декориране.
Неотдавна от j ви издадохме .
Сега обаче ви предлагаме уникална бабина рецепта, с която да приготвите най-вкусните коледни бисквитки.
Сега вижте какво трябва да направите за да се наслаждавате на коледни бисквити с джинджифил, канела и мед.
Необходими продукти:
• едно яйце;
• 100 гр. захар;
• чаена лъжичка сода;
• половин опаковка масло;
• две супени лъжици настърган джинджифил;
• индийско орехче (прах) - 1/4 ч.л.
• чаена лъжичка канела, натрошена на ръка;
• две лъжици мед;
• брашно, колкото поеме.
За глазурата:
• белтъкът от едно прясно яйце;
• 250 гр. захар;
• оцветител за храна.
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото със захарта, добавете яйцето.
2. смесват се индийското орехче, канелата и джинджифила. Към тях се добавя горната смес, а след това и брашно, колкото поеме и стане приятно за месене тесто.
3. Добавя се мед и се разбърква добре. Разделете тестото на две топчета. Сложете ги в плик и за 30 минути в хладилника.
4. Извадете тестото и го минете с точилка, а след това изрежете формички по ваше желание. В така сложете лист за печене и наредете отгоре бисквитките, а после ги сложете пак в хладилника.
5. След десет минути извадете тавата и директно я сложете в предварително загрята фурна. Печете за десет минути или докато бисквитките станат златисти.
6. Разбийте белтъка от едно яйце и добавете към него захарта. Може да добавите оцветите за храна към сместа, за да имате различни декоративни цветове, с които да украсите бисквитките. Най-лесно е със спринцовка да вземете от сместа и да рисувате върху сладките, които трябва да са охладени преди да ги декорирате.
7. Оставете вече украсените бисквитки за около час, за да стегне глазурата.
Приятен апетит от