Апелативният съд реши: Нанчев и Шляпашки ще останат в ареста. 

Днес убийците от Негован трябваше да се изправят пред магистратите, за да разберат дали присъдата им ще бъде потвърдена на първа инстанция.

Апелативните магистрати решиха да оставят в ареста Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които се признаха за виновни за убийството на Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

Бившият треньор по бокс и жената, с която живеели, бяха намерени разфасовани в бидони край Негован.

Според съдебния състав има достатъчно доказателства, че двамата мъже са съпричастни към деянието, за което са обвинени, както и че има опасност те да се укрият или да извършат ново престъпление.

Мярката, наложена от съда, е окончателна.

Нанчев и Шляпашки бяха задържани след продължително и тежко разследване от страна на полицията. Властите се сблъскаха с безпрецедентен за България случай и трябваше поетапно да наредят десетки парченца от пъзела.

За пръв път разследващите стигнаха до убийците преди жертвите да бъдат идентифицирани. Те обаче оповестиха тази информация по-късно, за да не се пречи на разследването.

Нанчев и Шляпашки искали да ограбят семейството. Те познавали Йордан и Марияна и били наясно със състоянието им. Затова планирали убийството, което е било извършено в дома на жертвите. Майсторите уж щели да ремонтират жилището. Именно в него обаче дръпнали спусака.

След като застреляли Йордан и Марияна Шляпашки и Нанчев разфасовали телата в банята, натъпкали ги в бидони и ги закарали край Негован.

След разкрития от разследващите станало ясно, че черен джип, паркиран пред магазин за бидони свързало престъплението с извършителите. След като бяха задържани, Шляпашки и Нанчев признаха вината си.