Вероятно често ви се случва, спирайки се на щанда за месото в магазина, да се питате дали то е прясно.
Истината е, че ако попитате продавачите дали месото е прясно, те винаги ще ви отговорят утвърдително, дори и да не е така. Съществува обаче бърз и лесен начин да разберете дали месото, което ще купите наистина е прясно или продавачите са ви излъгали.
Ако и вие сте от домакините, които се стараят да предлагат на семейството си само качествени и пресни продукти, то със сигурност не ви е все тая какво слагате на трапезата. Този бърз и ефективен трик наистина ще ви е от полза и ще сте сигурни какво предлагате на семейството си. В следващите редове ще ви разкрием най-лесния трик, чрез който можете да разберете дали пилешкото месо, което ще купите, е наистина прясно.
Едва ли има човек, който да не е наясно, че пилетата се отглеждат в птицеферми, където се хранят с определен вид фураж, чрез който да пораснат по-бързо.
В този ред на мисли, когато искате да изберете качествено пилешко месо, освен всичко друго, трябва да обърнете внимание и на цвета му. Ако пилешките гърди са приятно розови на цвят, то определено си заслужава да ги купите. Това е един от знаците, че животното е хранено правилно.
Обърнете внимание и на цвета му
Ако месото има жълто-сив оттенък, това е сигнал, че не трябва да го слагате на трапезата си. Този цвят издава, че месото съдържа изкуствени оцветители, а животното не е било хранено с правилните фуражи.
Освен цвета на месото, световните готвачи разкриват и още един трик, с който да установите бързо и лесно дали то е прясно. Ако месото е опаковано в тарелка, можете бързо да го проверите само с помощта на пръста си.
Достатъчно е само да натиснете с единия си пръст за няколко секунди месото. Ако веднага, след като го пуснете то възвърне първоначалния си вид, означава, че наистина е прясно. Когато месото е пакетирано, си струва да проверите няколко пакета, за да изберете възможно най-доброто.
Ако пък сте решили да нагостите семейството си с цяло пиле или крилца, е нужно да проверите не само цвета на месото, а и мазнините, пише zajenata.bg..Те трябва да бъдат жълти или бели. Тук за разлика от препоръките при пилешките гърди, е по-добре да заложите на пиле с жълтеникав нюанс на мазнините.
Това е знак, че животното е било хранено с царевица и друга естествена храна.