Огромна топола се стовари в нощта срещу 26 август на столичната улица "Любата" в столичния кв. "Лозенец", сигнализира читател на Glas.bg. Като по чудо, дървото се е стоварило точно на пътното платно, без да засегне паркираните в близост автомобили и без да удари прозорците на съседната сграда. При инцидента няма пострадали хора.

Сигнал за така създалата се ситуация към 112 са подали множество хора в района, вероятно събудили се от силния шум при падане на дървото. Пред Glas.bg те обясниха, че пожарната е реагирала светкавично и 5 минути след подаването на сигнала вече са били на място. Успели са в рамките на нощта да нарежат дървото, като една част от тях вече за извозени.

Други стоят все още на тротоара, на тясната улица пред фризьорски салон. Собственикът на салона за красота се оплака, че не е добре измислено и клоните са ѝ потрошили оградата. Така или иначе, последствията от падането на огромната топола можеше да са много по-лоши - да има изпотрошени коли, прозорци и недай си боже пострадали хора.

От общината са обяснили на подалите сигнала, че тополите не са подходящи градски дървета именно заради подобни ситуации, в които силен вятър безпроблемно може да ги бутне, тъй като кореновата им система не е толкова голяма и дълбока.