Димитър Грабчев е на 33 години  и е финансов консултант. Израснал е в семейството на спортисти, тренирал е лека атлетика, след това е играл футбол. След като приключва със спорта, 9 години е регионален мениджър на голяма верига ресторанти, а след това влиза в сферата на финансите. Сега работи за голяма международна компания  и се занимава с дистрибуция и  маркетинг на финансови продукти, като компанията работи със световнии лидери на пазара.

- Какви са нивата на финансова култура на българите и как ги убеждавате, че инвестицията в имот не е най- сигурната в света?

- България изостава десетки години от Западна Европа, но с интернет всеки има достъп до всичко най- добро в света. Ние помагаме на хората, които търсят информация, разясняваме му как по най-добър начин да използва различни финансови инструменти.  Има различни видове инвестиции , а най- добре е да има диверсификация. Имотът е зависим от локацията. Много хора в Украйна са инвестирали в имоти, други в Турция. Но сега се оказва, че това не е добра инвестиция. Други предпочитат злато, но то няма добра доходност. . Това, което правим ние са инвестиции на целия световен пазар. Самото инвестиране в акции е най- добрия доказан модел в историята на човечеството. И когато се прави грамотно , това работи страшно добре. Затова 80% от хората на запад правят това и подсигуряват финансовото си бъдеще както и това на децата си.

 - Ти си сред основателите на „Браво, Пловдив”. Какво те мотивира да зарежеш костюма и да пълниш дупки с асфалт?

 - Самата визия на „Браво , Пловдив” за бъдещето на града съвпада с моята. Като всеки пловдивчанин, и мен ме дразнят много неща, които според мен, могат да бъдат променени . Например, смятам, че пешеходните пътеки трябва да бъдат повдигнати на опасни улици и булеварди. Това ще намали броя на произшествията, които се случват на кръстовищата. Дразнят ме десетките разкопани улици, които блокират движението в града. Трябва да има по-добра организация. Искам  да има работеща система за разделно събиране. Аз например вкъщи разделям отпадъците , но първо до нас няма цветни контейнери и второ, когато ги занеса до такива , те се оказват препълнени и аз трябва да оставя отпадъкът отвън.  Администрацията е брутално незаинтересована да осигури добро обслужване  на гражданите. Когато отидеш да си свършиш някаква работа, чиновниците се държат така, сякаш нарочно си отишъл да им развалиш нищоправенето. Не знам каква е причината – дали заради заплащането или заради организацията на работа – не знам. Но това трябва да се промени.

 - Какво би променил, ако влезеш в Общинския съвет?

 - Бих работил по проблемите, които изброих, а освен това би било много добре да върнем децата по площадките. Аз съм може би от последното поколение, в което децата играеха на улицата, вместо да висим цял ден на компютрите. Мисля, че децата трябва да прекарват повече време навън и да спортуват, но затова трябва добра инфраструктура.  Площадките трябва да са различни, адекватно направени, за да бъдат интересни на малките. Освен това всичко това трябва да става през прозрачни процедури, защото смятам, че не е толкова скъпо да се направи една площадка, в сравнение с това, което се показва като разходи.

 - Ако не станеш общински съветник , ще продължиш ли с доброволческите акции?

 -Разбира се! „Браво, Пловдив” тепърва сега започва да разгръща своята дейност. Само за няколко месеца ние направихме страшно много неща. И нямаме никакво намерение да спираме. За нас властта не е самоцел, а начин да влияем върху решенията , които засягат града и всички пловдивчани. Не искаме решенията да се вземат „на тъмно” и после да се чудим, защо този или онзи парк се е превърнал в строителна площадка. Хората вече са уморени от лъжи и празни приказки. Това , които ни отличава от останалите кандидати е, че ние вече сме показали действия и резултати. И това, което обещаваме, ще надградим свършеното досега.

Тази организация е полезна за всички. Това ме удовлетворява в чисто човешки план и аз успях да убедя много мои приятели, че има смисъл. Те също се включиха и им доставя удоволствие да правят  нещо смислено за града си. Ще продължим, защото както обичаме да казваме „Време е сами да си оправим града!”

Димитър Грабчев се явява на местните избори в листата на "Браво, Пловдив" с преференция 112. 

"Браво, Пловдив" е  с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „Българска прогресивна линия" за кмет, районен кмет и листа за общински съветници!

 Купуването и продаването на гласове е престъпление.