"Има такъв народ" няма да участва в предизборни дебати, защото били "сеир".

"Отстраняването на този тумор на статуквото, който се оказа доста злокачествен в последните 12 години, изисква време", заяви Станислав Балабанов, водач на листите на партията в Перник и Пазарджик. Той изрази убеждение и че хората ще изразят "подобаващо присъдата си на предстоящия вот".

"Имаме нужда това статукво да бъде премахнато", настоя той пред БНР.

След миналите избори на 4 април "Има такъв народ"  не съставиха правителство именно защото не пожелаха да получат подкрепата на ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС. А депутатите от формациите на протеста – "Демократична България" и "Изправи се!Мутри вън" не бяха достатъчни за да бъде гласувано сформирането на кабинет.

Попитан дали партията им ще участва в предстоящите дебати по време на предизборната кампания, след като не се включи в предишната за изборите на 4 април, той отговори: "От дебатите по националните медии не излезе абсолютно нищо, а всички се нагледахме на един сеир, от който страним".

Станислав Балабанов отбеляза още, че "Има такъв народ" продължава като отбор с ясната цел - на 11 юли да се събудим по различен начин.

Филип Станев от "Има такъв народ" също коментира темата в ефира на Bulgaria ON AIR, като заяви, че политическото говорене се е изпразнило от съдържание. 

"Политическото говорене се изпразни от съдържание и не заради участниците в него, не за начина, по който се изразяват. Изпразни се от съдържание в смисъла на българските институции - те спряха да функционират така, както изискват българските граждани. Това включва прокуратурата, съда, парламента, изпълнителната власт. Тази загуба на доверие у избирателите е огромната причина ИТН да постигне подобен резултат", настоя той.

Слави срещу социолози. Социолог срещу Слави

Слави и Столетницата – равни. ГЕРБ им води с много