След като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив, стана ясно, че и лидерът на Продължаваме промяната Кирил Петков е под тепетата. GlasNews го засече близо до централата на партията на бул. "Шести септември". Очевидно е, че и двамата лидери се опитват да консолидират привържениците си преди балотажа между Костадин Димитров и Ивайло Старибратов. 

Преди минути Борисов даде изявление, но което беше още по-показателно - той пусна снимка, на която Костадин Димитров е стиснал ръката на третия на изборите от миналата неделя - Славчо Атанасов. С това Борисов даде ясен знак, че Атанасов ще подкрепи Костадин Димитров на балотажа.

Славчо Атанасов е в централата на ГЕРБ, стисна ръката на Димитров пред Борисов

Кой ще подкрепи кандидата на ПП Ивайло Старибратов, предстои да разберем.

Междувременно Общинската избирателна комисия в Пловдив насрочи втори тур за избор на кмет на града и районни кметове. Това стана ясно от публикувано решение на комисията на интернет страницата ѝ. Гласуването ще се проведе в неделя, 5 ноември.

За кмет на Пловдив ще се съревновават Костадин Димитров от ГЕРБ, който получи 33,72 % или 32 570 гласа, и Ивайло Старибратов, подкрепен от 17 295 гласоподаватели, които са 17,9 % от упражнилите правото си на глас.

В „Южен“ на 5 ноември жителите на района ще избират между Атанас Кунчев от ГЕРБ, който получи 24,76 на сто от гласовете, и Красимир Александров от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, за когото гласуваха 15,44 %.

Георги Стаменов от ГЕРБ и Чило Попов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще се борят за кметското място в район „Централен“. Те получиха съответно 32,23 и 22,9 на сто от гласовете.

В „Западен“ на втори тур ще се явят кандидатът на ГЕРБ Ангел Славов и кандидатът на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – Тони Стойчева. Те получиха съответно 29,64 и 21,22 на сто от гласовете.

Георги Гатев от ГЕРБ и Николай Гюров от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще се явяват на втори тур за кмет на район „Тракия“. Те получиха съответно 38,11 и 13,45 на сто от гласовете.

За кмет на район „Северен“ ще се съревновават кандидатите на ГЕРБ – Илиян Лалев, и на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – Венцислава Любенова. Те получиха съответно 22,21 и 16,87 на сто от гласовете.

Жителите на район „Източен“ ще избират районен кмет на втори тур между Ерол Садъков от ПП „Българска прогресивна линия“, който получи 20,16 на сто от гласовете, и Емил Русинов от ГЕРБ, подкрепен от 20,06 % от гласувалите.