Демокрацията функционира благодарение на вас. Искам да поздравя проф. Герджиков. Благодаря на всички, подкрепили нашата кандидатура с г-жа Йотова. Това каза по време на брифинг Румен Радев.

Приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на нашия народ за промяна. За скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието. За отстраняването на мафията от властта. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо, не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, каза той.

Въпреки огромните пари, инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно с режисирани скандали и положиха огромни усилия да отблъснат хората от изборите, дори и днес. Но България издържа този изпит по демокрация. Не се подаде на опитите да се посее етническо разделение. Мога да заявя, че разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата, каза Радев.

Новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят. Всеки, който от тези партии пренебрегне това, ще бъде самоубийство. Ще бъде отречен от хората, ако партиите тръгнат срещу волята на народа. Очакванията на обществото ни са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавни реформи в съдебната система. Да не допусне социална и икономическа криза през зимните месеци и да осигури нуждаещите се. Да вземе отлагани с години решения. Борбата с пандемията остава приоритетна задача, а новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено, когато залогът е за българската идентичност и история и правата на нашите сънародници зад граница, посочи той.

Очаквайте подробности!

България избра своя президент! Вижте резултатите

Проф. Герджиков: Силовите министерства действаха в полза на Радев