Слави Трифонов, лидер на "Има такъв народ", с първи коментир за окончателните резултати от парламентарните избори, които ЦИК обяви.

"Преброяването на бюлетините приключи. Резултатите са такива, каквито са. Тоест, “Има такъв народ” има 6% от гласувалите и 17 народни представители в следващия парламент. Това се случи заради вас. Не знам дали е хубаво да носиш отговорност, но аз я поисках и вие ми я дадохте. За което, ви благодаря! Заради доверието! Казвайки тези думи си представям, че казвам “Благодаря” на всеки един от вас лично! Уважаема госпожо, уважаема госпожице, уважаеми господине, благодаря ви за вашето отношение и за доверието! Надявам се да оправдая вашите очаквания", написа Слави Трифонов в социалната мрежа Facebook. 

Припомняме, че ИТН спечелиха 5.96% от избирателите. ГЕРБ  остава първа парламентарна сила, вземайки общо 24.70% от гласовете при обработени 100.00% СИК протоколи в РИК, сочат данните на сайта на ЦИК.Следва ДПС с 17.07%. От "Продължаваме промяната - Демократична България" остават трети с 14.33%, а "Възраждане" е след тях с 13.78%.

За БСП са гласували 7.06%, а "Величие" взема 4.65%.

ЦИК обяви резултатите при 100% обработени протоколи