Дебора Михайлова е поискала 200 000 лева от Георги Георгиев за причинените ѝ имуществени и неимуществени вреди. Желанието ѝ обаче не е било уважено от магистратите, за да не се затрудни производството. Това каза след заседанието адвокатът Валентин Димитров, защитник на обвиняемия.

Юристът от своя страна е пожелал делото да бъде върнато на прокуратурата, за да бъдат отстранени грешки, допуснато по време на досъдебното производство, и искане е било прието от магистратите. Към момента Георги Георгиев ще остане с мярка „задържане под стража”, въпреки желанието му да бъде освободен под „домашен арест”.

"Искам само справедливост": Дебора влезе в пловдивския съд СНИМКИ

Преди старта на разпоредителното заседание адвокатът на Георги Валентин Димитров заяви пред медиите, че обвиненията са изфабрикувани и държи в процеса да присъства прокурор от Пловдив, за да се избегне предубеденост. Юристът посочи, че Георги няма да се признае за виновен и ще поискат делото да се гледа по общия ред.

Според адвоката на Георги, прокуратурата се позовава само на чат в инстаграм, който е изваден от контекста и сочат, че той е отправял закани за убийство. Той добави също, че до момента в дарителската сметка на Дебора е събрана сума близки до иска от 200 хил. лева, съобщи trafficnews.

Нарязаната с макетно ножче Дебора: Бях в безсъзнание, но чувах машинката, после видях висящи меса

За следващото заседание ще бъде призован и прокурор от Пловдив. Магистратите са сметнали, че делото може да стартира без представител на пловдивското обвинение, но са определили присъствието на такъв за следващия път.

Адвокатът на Дебора Симеон Даскалов от своя страна обвини другата страна в шиканиране на процеса и добави, че ще иска максималната присъда от 10 г. затвор.

Делото срещу младия мъж ще протече по общия ред, като ще бъдат изслушани множество свидетели и вещи лица. След края на заседанието Дебора не пожела да коментира решението на съда.