Дебора Михайлова дойде в Пловдивския районен съд, където днес стартира делото срещу Георги Георгиев. Преди заседанието тя каза пред журналисти „искам само справедливост”, а в съдебната зала стана ясно, че ще се конституира като частен обвинител в процеса. Младата жена е заедно с родителите си и се очаква да направи по-обстоен коментар за случая след края на днешното разпоредително заседанието, пише TrafficNews.bg.

Междувременно 26-годишният Георги Георгиев беше доведен в залата под засилена полицейска охрана и окован с белезници. Той ще отговаря пред магистратите за повдигнати 3 дни обвинение, като може да получи едно най-тежко общо наказание до 10 години лишаване от свобода.

Екшън в училище: Дядо нахлу с брадва

Магистратите прецениха, че делото трябва да се гледа при „закрити врата”, заради разгласяване на подробности около интимния живот на двамата.

Припомняме, че делото беше преразпределено в Пловдив с решение на ВКС, след като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод.

Водач към пешеходците: Ако не ви се живее, не е това начинът! СНИМКИ

Случаят нашумя през лятото на миналата година, а зверството срещу 18-годишната Дебора Михайлова е от месец. След като се разчу, че младата жена от Стара Загора е била обезобразена с макетно ножче, за престъплението беше задържан бившият ѝ вече приятел. В следствие на зверството Дебора получи 400 шева по тялото, което доведе и до протести в цялата страна.