Зам. търговският директор на ФК "Ботев" Въльо Петров, директорът по сигурността на клуба Милен Стоянов и двамата полицаи Галин Колев и Мартин Ламбрев утре отново застават пред съда, след като обжалваха арестите си, съобщи Trafficnews. Миналата седмица Окръжен съд постанови постоянни мерки задържане под стража и на четиримата.

Четиримата са привлечени към наказателна отговорност  за извършени от тях престъпления, свързани с участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуди на различни граждани. Спрямо ръководителя на организираната престъпна група Въльо Петров /49/ г., са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда. Престъпленията са извършени в периода от  септември до ноември 2023 г. на територията на  Пловдив и Димитровград. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на  МВР в  Пловдив -  полицаят Галин Колев, и Милен Христев, собственик на "Ботев гард", са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група Мартин Ламбрев, който също е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати обвинения само за изнудвания.

След като чу решението на съда, Вълъо Петров излезе от залата с думите: "Илиян Филипов иска да присвои клуба!"

Какво ще е решението на Апелативен съд, предстои да разберем.