46-годишната Мария Кокилова, която на 8 април беше открита мъртва в квартирата си на ул. "Единство" в софийския квартал "Бенковски", е имала черепно-мозъчна травма, счупени ребра и много травми по крайниците.

Това стана ясно в понеделник вечерта в Софийския градски съд. Обвинен в убийство по непредпазливост, причинено от средна телесна повреда, е мъжът, с когото тя живеела на семейни начала.

56-годишният Атанас Соколов е оператор в "Софийска вода". Той системно пребивал Мария, след като се напиел. Преди време й счупил ръката. Съседите редовно я виждали посинена. Дни преди да почине, тя им се оплакала, че не била добре.

Пиене, после кавги и побоища. Нова версия за убитата в дома си Мария

Атанас дори налетял да бие и хазяйката им, когато веднъж жената се опитала да защити Мария от ударите му.

Според медиците тя била жестоко пребита между 5 и 8 април. Тялото ий било открито на легло в квартирата им. Жената била удряна и с тъпи предмети.

"Това не е убийство, а самоубийство. Падаше и ставаше, докато не се съсипа от водката и алкохола", хвърли вината Атанас върху покойната си жена.

Съдия Андрей Ангелов обаче не се съгласи с неговата теория: "Причинените увреждания изключват версията падане", посочи магистратът.

От свидетелството за съдимост на Атанас става ясно, че той има и предишни осъждания за престъпления, извършени под въздействието на алкохол преди 2011 г. Бил е реабилитиран за тях, но съдът посочи, че това не променя факта, че е посегнал и убил Мария.

Ако бъде признат за виновен, може да получи от 3 до 8 г. затвор.

Съдят 56-годишен мъж, който преби до смърт жена