Бившият служител на фирма "Томика метал", който в началото на годината преби брутално охранител в офиса на дружеството, вече е с повдигнато обвинение и ще отговаря за действията си пред Темида, съобщи TrafficNews.

Инцидентът е от 20 януари тази година, а грозната сцена ви показахме вчера, когато управителят на „Томика метал” отново напомни за случилото се, като дори показа кадри от жестокия побой, както и снимка на побойника. Повод за поста стана случая с нападението над Митко с чорапите в Капана.

Мъж, пребил охранител в Пловдив, си крачи свободно. А от III РПУ "се разсърдили" на гласността ВИДЕО

Мъжът влязъл в офиса на фирма "Томика метал", като се представил за куриер и когато мъжът на пропуска излязъл, за да го упъти , той се нахвърлил с юмруци върху него. Записът показва как му нанася няколко брутални удара, разбива му носа, разцепва му веждата.

Портиерът прави опит да се защити, но нападателят го събаря на земята. Камерата показва как мъжът лежи с окървавено лице на земята и се опитва да се спаси от ударите на насилника.   

TrafficNews  отправи официално запитване до Районна прокуратура относно казуса. От държавното обвинение съобщиха, че на 19 април на Георги Киров е повдигнато официално обвинение, за това че на 20 януари по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на охранителя в дружеството.

Още тогава от Районна прокуратура съобщиха още, че по случая е образувано досъдебно производство на 21 януари, като с постановление на наблюдаващ прокурор Киров е задържан за срок от 72 часа в ареста, а след това освободен с мярка за неотклонение „Подписка”.

Назначена е била съдебномедицинска експертиза, според която на 65-годишният мъж е причинена лека телесна повреда.