Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 30-годишен мъж, за това, че на 23 април 2021 г., в гр. Асеновград, обл. Пловдив, е държал, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества – марихуана и амфетамини - престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 23 април 2021 г. била проведена специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества от служители на ОД на МВР – Пловдив, под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив. Към 19,15 часа, в гр. Асеновград, полицейски служители извършили проверка на мъжа. Той носел торба, в която имало марихуана, с тегло 24,7 грама, и амфетамини, с тегло 69,6 грама, всичко на обща стойност 2 236 лева.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 26 април 2021 г., Окръжна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което е привлечен като обвиняем, е лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.