5 години затвор поиска Специализираната прокуратура за бившия зам.-кмет по транспорта на София Евгени Крусев.

Максималното наказание, предвиждано от закона за такъв вид престъпление, е до 8 години лишаване от свобода.

Процесът срещу Крусев е заради ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев", като делото започна на 30 септември 2019 г.

Проектът за ремонт на трамвайните релси по "Графа" бе подменен в крачка, като от държавното обвинение твърдят, че именно Крусев е подписал няколко допълнителни договора за обновяването на улицата, без да има право сам да взема такива решения.

С тях фирмата-изпълнител получила карт бланш да използва по-евтини и некачествени материали. 900 000 лева са били спестени.

Крусев завеждаше ресор "Транспорт и транспортни комуникации" в общината. През 2018 година той подаде оставка, след като обяви, че е призован от прокуратурата като обвиняем по проверката за ремонта.

Според прокуратурата той е сключил договор с "Джи Пи Груп" АД за обществена поръчка, като чрез измами е набавил облага за същата фирма и е допринесъл за значителни вредни последици за Столичната община от заплатени на дружеството строително-монтажни работи на завишени цени в размер на 621 194,01 лева с ДДС, както и заплатени неизпълнени количества и обеми строително-монтажни работи в размер на 298 669,54 лева с ДДС – или общо 919 863,55 лева с ДДС.