Окръжна прокуратура-Разград осъществява ръководство и надзор по досъдебно производство, водено срещу испанския гражданин Пабло Санчес за това, че на 10.12.2021 г. срещу 11.12.2021 г. в гр. Разград, умишлено умъртвил съпругата си Силвия Петрова. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост.

Разследването е приключило и след извършен превод на обвинителния акт на 23.01.2023 г. досъдебното производство е внесено за разглеждане  в Окръжен съд-Разград.

Обвиняемият и жертвата били съпрузи, като от брака си двамата имат три деца. Отношенията между Санчес и Силвия Петрова били обтегнати - често се карали, обвиняемият оказвал и физическо насилие над жертвата, за което Петрова се обръщала към властите в Кралство Испания за помощ.

Ерудиран, млад, полиглот - мексиканецът, който уби Силвия в Разград!

През 2021 г. пострадалата се завърнала в гр. Разград заедно с  трите си деца. През лятото на същата година и обвиняемият заживял заедно с тях. Вечерта на 10.12.2021 г. възникнал семеен скандал, след който съпрузите се разделили в различни стаи в апартамента.

Малко след полунощ Санчес усетил, че съпругата му е станала и й нанесъл силен юмручен удар в областта на главата. След като паднала, започнал да притиска лицето й. Когато установил, че не диша, обвиняемият решил да разчлени тялото, за да прикрие следите.

Вероятно децата на зверски убитата Силвия са били у дома по време на престъплението

По-късно обвиняемият заровил останките от трупа на жертвата на няколко места покрай пътя от гр. Разград към с. Стражец. След като се прибрал в апартамента се заел да прикрие следите от извършеното престъпление.

На 13.12.2021 г. родителите на Петрова уведомили органите на реда, че дъщеря им е в неизвестност. Започнато е досъдебно производство по чл.142 ал.1 от НК. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия обвиняемият признал за извършеното и посочил къде е заровил останките от тялото на жената.