Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Пламен Дацов и членове Светла Букова и Димитър Фикиин отмени определение на Софийския градски съд, с което на Пламен Владимиров, обвинен за съучастие в убийството на 33-годишната съпруга на сина си Евгения, бе определена мярка за неотклонение „подписка“.

Апелативните съдии намират, че мярката на Владимиров следва да бъде изменена в „домашен арест“ най-вече заради множеството хронични заболявания, които налагат постоянното му медикаментозно лечение и санитарна грижа. Според САС обаче обоснованото предположение, че Владимиров предварително е обещал помощ на сина си за укриване на трупа и заличаване на следите, ако убие съпругата си и майка на детето им, все още не е разколебано.

В тази посока има показания на свидетели, листчета със собственоръчно изписани имена на свързани с убитата Евгения лица, открити в дома на Владимиров, данни за съвместно пътуване със сина му в района на Перник - където впоследствие бе открит трупа на жената – направено часове преди убийството.

При това положение мярката „подписка“ не е правилна и законосъобразна, прецени САС. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Припомняме, че след разследванията на GlasNews.bg излязоха и подробностите за жестото убийство, потресло цялата срана през миналата година.

Как се стигна до жестокото убийство на Евгения? Говорят психолозите пред GlasNews - I част

Как се стигна до жестокото убийство на Евгения? Говорят психолозите пред GlasNews - II част

Разследване на GlasNews.bg: Защо беше убита Евгения? ВИДЕО

Казвам се Евгения и никога повече няма да си мълча, но няма и да говоря