В ареста остава Любомир Яков, който се закани по мейла с убийство на шефката на парламента Ива Митева, реши Софийски градски съд.

Задържаха Любомир, заплашил Митева, в Стара Загора!

Според магистратите първоинстанционният съд е неглижирал обществената опасност той да извърши друго престъпление. Първоначално Яков бе под домашен арест.

Мъжът бе доведен под конвой в съдебната зала следобед, след като сутринта не се появи в съда. Оказа се, че е в неизвестност, впоследствие полицията го откри и конвоира до столицата, за да застане пред съдиите от втори опит - вече в 15.30.

"Съжалявам, не съм имал умисъл да го направя", каза Яков в съдебната зала и помоли съдиите да го оставят под домашен арест.

26-годишния Любомир, заплашил Ива Митева с убийство, вече е с обвинение

26-годишният мъж обясни, че когато е бил освободен от ареста, е тръгнал на автостоп за хисарското село Красново, където е трябвало да излежава мярката си за неотклонение, пише dir.bg. Стигнал до Пловдив, там чакал шест часа някой да го качи. Помогнал му негов познат, който го оставил в Стара Загора.

В Стара Загора Яков се върнал в интернет клуба, откъдето е изпратил заплашителният имейл до Ива Митева. Защо се е върнал отново там - обвиняемият обясни, че искал да се свърже с роднините си, тъй като у себе си не е имал мобилен телефон.

Шефката на парламента – заплашена с убийство!? ГДБОП пое случая

Снимка: Булфото