Двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, по отношение, на които е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, обитават заедно една обща килия в следствения арест.

По тази причина майката на убития Димитър Малинов днес е входирала молба до Районен съд- Пловдив и до районния съдия, с която моли те да бъдат отделени в различни килии. В нея е описано, че при тази ситуация на съвместно съжителстване на двамата братя, може да се доведе до вреда на съдебното следствие. Атанаска Бакалова е уточнила, че предвид, че двамата обвиняеми са постоянно заедно, могат да уговарят действията си, както и различни  версии, пише TrafficNews.bg.

„Така може да бъде попречено на разкриването на обективната истина за зверската смърт на детето ми Димитър Малинов”, пише още в молбата.

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

"Това е недупостимо!", каза майката на Митко.

Припомняме , че на предходното  съдебно заседание съдът остави двамата братя отново зад решетките. Магистратите не дадоха ход на делото, за да бъде изчакан разпитът на арестувания в Дания Рангел Бизюрев. 

Няма законово ограничение, което да забранява двама обвиняеми да бъдат настанени в една и съща килия. Решението затова е на наблюдаващия прокурор. В много случаи обвиняеми се поставят заедно, като в килията се настаняват и други задържани , които е възможно да слушат разговорите между двамата и след това да свидетелстват. 

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО