Мариян Паскалев, обвинен в убийството на братовчед си Ламбри Лятев, остава в ареста. Това реши съставът на Окръжния съд в Пловдив.

Днес Паскалев бе доведен в съдебна зала. Прокурор Иван Спиров поиска спрямо него да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража “, информира TrafficNews. Според държавното обвинение са събрани множество доказателства и разпити на свидетели, които потвърждават, че именно Паскалев е извършил престъплението. Прокурорът отбеляза, че ако обвиняемият бъде пуснат от ареста може да извърши и друго деяние.

Повдигат обвинение на задържания за жестокото убийство в Куклен

Държавното обвинение изложи и данни, които сочат, че обвиняемият Паскалев е нанесъл множество силни удари с юмруци и крака по цялото тяло на жертвата, които са довели до черепно-мозъчна травма, коремна травма и гръбна травма със счупване на множество ребра. Вследствие на тях Ламбри е загинал.

На заседанието стана ясно, че между двамата е имало спор, заради който се стигнало и до фаталното престъпление. Братовчедите живеели в две къщи, които са делили един двор, като двамата постоянно употребявали алкохол. Така в деня на инцидента Паскалев проникнал в дома на братовчед си, изкарал го в двора и скандалът прераснал във физическа саморазправа. В момента на извършването на престъплението, обвиняемият е бил употребил голямо количество алкохол.

В обясненията пред разследващите, синът на загиналия е споменал, че баща му винаги бил пиян, дори често с Мариян се събирали да пият.

Жестоко убийство в Куклен! Син откри баща си в безпомощно състояние

Защитата на обвиняемия поиска магистратите да не уважат искането на държавното обвинение за постоянен арест. Според адвоката става дума за психологически момент, а не за жестокост. Самият обвиняем е казал в обясненията си, че е бил под афект, вероятно заради скандалите, които са имали.

Адвокатът добави, че Мариян не е осъждан и не би бил обществено опасен, ако бъде освободен под “домашен арест”.

Въпреки това, магистратите оставиха под стража обвиняемия, защото според съдия Спасимир Здравчев това би било най-адекватната мярка, която трябва да се вземе спрямо Мариян Паскалев.

Стана ясна причината за убийството в Куклен