Измамен любовчия, завлякъл десетки жени с хиляди левове, е задържан в Ямбол.

На 11 февруари белезниците са щракнали около китките на 43-годишния Петър Димитров, който в продължение на две години е успял да увлече в измамните си мрежи 13 жени и един мъж, като ги убедил да изтеглят банкови заеми в негова полза.

Парите били необходими уж за покриване на задължения към НАП и разблокиране на лична сметка. Запознанството с потенциалните жертви ставало в социалните мрежи, като за кратко време роденият в Елхово чаровник успявал да убеди дамите, че се нуждае от спешната им намеса, за да разреши финансовия си проблем.

Жертвите са на различна възраст, някои от тях реагирали още на първата среща и с готовност теглили заеми от 3 до 30 000 лв, коментират пред "Телеграф" разследващи. Така успял да отмъкне близо 100 хил. лева.

На връх Свети Валентин състав на ямболския съд реши да остави "чаровника" за постоянно зад решетките.

Преглед назад във времето показва, че Петър Димитров има зад гърба си 4-годишна ефективна присъда по дело за убийство по непредпазливост.

Убийството той извършил през 2012-а година докато работел в Израел, а скандалът между него и жертвата, благоевградчанинът Александър Пашов избухнал на 20 юли на строителен обект в град Ришон ле Цион.

В хода на разпрата Димитров размазал със стол главата на 49-годишния си опонент си и той починал седмица по-късно в болница.

Тялото на благоевградчанина било върнато у нас в запечатан ковчег, едва след погребението близките му научили подробности за случилото се и поискали есхумация.Това станало на 20 ноември 2013-а година, съдебният лекар по категоричен начин установил истинската причина за смъртта.

Присъдата спрямо Петър Димитров е била потвърдена от ВКС през 2015-а година, съдът постановил убиецът да плати на съпругата Димитринка 80 000 лв. и по 100 хил. на двете му деца.

Мъжът е напуснал затвора преди две години и половина, на практика почти веднага след това започнали контактите му с набелязаните за обиране дами.

Като природно интелигентен и с невероятно чувство за самообладание описват измамника запознати с биографията му. Въпреки че нямал завършено средно образование Петър успял да „омагьоса“ много бързо жертвите си – жени с дипломи за висше образование и сериозен опит в бизнеса.